Friday, 3 March 2017

'LEMBU SIBER' FITNAH ATM BUNUH RAKYAT YAMAN - MENTERI TIDAK BERANI AMBIL TINDAKAN TEGAS?

HINA,FITNAH,TUDUH ATM BUNUH RAKYAT YAMAN - MENTERI PERTAHANAN HANYA KELUAR KENYATAAN PENAFIAN?

Kesekian kalinya maruah Angakatan Tentera Malaysia (ATM) dipersenda oleh pemain media sosial selepas kenyataan berbaur penghinaan dilakukan secara terbuka oleh Hanizam Yunus yang membawa kepada penafian oleh Menteri Pertahanan semalam.

'Selamatkan tentera kita dari dijadikan ASKAR PERIBADI dan GURKHA Najib. Hari ni di suruh berperang mengadaikan nyawa bagi pihak Saudi di Yaman sebab nak kan surat 'derma' RM2.6 billion dan pelaburan di Pengerang. Esok lusa mungkin di kerah jaga sempadan China pulak'

Hanizam atau dikenali sebagai 'Blue Ocean' mengeluarkan kenyataan terhadap ATM apabila mengetahui kenyataan awal beliau tidak meninggalkan impak terhadap ATM walau beberapa laporan polis telah dilakukan terhadapnya. Kementerian Pertahanan yang mengeluarkan kenyataan semalam menafikan dakwaan yang tular di media sosial mengenai penglibatan ATM dalam mengebom rakyat Yaman sebagaimana di dakwa Hanizam.

Beliau yang dikenali sebagai sebahagian dari jentera siber berkaita rapat dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) di ihat semakin terdesak dengan kehadiran Raja Salman ke Malaysia serta pelaburan bernilai USD7billion oleh kerajaan Arab Saudi dalam Projek Penggerang di Johor.


Serangan serangan bertali arus oleh pemain siber PPBM ini dikatakan lanjutan dari fitnah Penasihat PPBM sendiri yang menyatakan warga China akan dijadikan penduduk tetap di Johor melalui pelaburan di Forest City hingga mengundang kemurkaan Tuanku Sultan Johor yang menitahkan agar 'orang luar' tidak mencampuri urusan pelaburan di Johor.

Adakah ATM dan Menteri Pertahanan hanya mampu mengeluarkan kenyataan penafian tanpa ada sebarang tindakan tegas ke atas mereka yang sevara jelas menjatuhkan INTERGRITI Pasukan ATM di mana Pemerintah Tertinggi ATM ialah Seri Paduka Yang DiPertuan Agung? Benarkah pandangan RAKYAT terhadap Menteri Pertahanan yang di lihat tidak mempunyai keberanian membela pasukan ATM selepas di hina sebegitu rupa?

Benarkah Menteri Pertahanan tidak berani mengambil tindakan tegas hingga membolehkan kenyataan penghinaan ini diteruskan tanpa ada rasa gentar? Dari komen komen netizen dalam media sosial mereka mendesak ATM mengambil langkah lebih 'keras' terhadap Hanizam yang memang secara sengaja menghina ATM dan seluruh warga Tentera baik Darat, Udara mahupun Laut.

No comments:

Post a Comment