Thursday, 4 May 2017

MINAH PUTU NAIK MINYAK - PPBM PERAK LUMPUH?

'Geng Putu' Terus Sawan Serang PPBM Perak

Krisis terus menerus melanda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) kerana perebutan kuasa. Terbaru PPBM Perak turut terpalit dengan konflik ini. Amat jelas slogan 'Selamatkan Malaysia' kini sudah bertukar kepada 'Selamatkan Jawatan Anda' dengan terbongkarnya satu persatu kisah 'Gila Jawatan' dalam PPBM.

Gandingan 3 saudara dari Gopeng yang juga dikenali sebagai 'Geng Putu' sudah cukup memberi gambaran mengapa mereka beria mengecam kepimpinan PM Najib. Selepas keluar dari Umno dan memilih untuk bersama dengan Kadam DAP (Mahathir), Hamizura meneruskan cita cita bagi memastikan kakak beliau beroleh kedudukan selesa di dalam PPBM Perak. Namun demikian kerakusan beliau sudah mula di hidu oleh kebanyakan ahli parti itu dan akhirnya Peja Azumu di lantik sebagai Pengerusi PPBM Perak dan berjaya mengenepikan Hamidah Osman yang merupakan antara penyokong kuat Presiden (Muhyiddin Yassin).

Dijangkiti penyakit 'meroyan' Hamizura yang sememangnya tidak berpuashati dengan keputusan tersebut melancarkan perang 'pondok pondok' dan mula membongkar serta menunjukkan belang sebenar. Adalah tidak logik jika difikirkan tuduhan 'Kak Putu' ini yang menuding Umno sebagai antara sebab salah seorang daripada 3 saudara 'Geng Putu' tidak terpilih menjawat jawatan tertinggi parti di Perak sedangkan Umno tidak mencampuri urusan mereka langsung. Sememangnya Zura kelihatan BODOH apabila menyatakan Najib 'membeli' PPBM dalam satu entri beliau di facebook.

Sudah nasib malang 'Geng Putu' tidak mempunyai sebarang aura dalam politik dan mungkin kini mereka akan beralih arah ke parti lain. Siapa tahu mungkin 'Parti Jubin' milik Ezam mengalu alukan kehadiran mereka bagi memenuhi jawatan 'Tak Berseri Wanita Jubin'?

'Geng Putu' sepatutnya sedar PPBM hanyalah sebuah parti yang berasaskan dendam kesumat dan bukannya berjuang untuk rakyat malah slogan 'Selamatkan Malaysia' adalah laungan DAP yang merupakan sebuah parti rasis seperti yang pernah di dakwa Mahathir ketika masih berkuasa. Rakyat Perak juga sudah serik berkerajaankan boneka DAP ketika Nizar menjadi MB Perak kerana semua keputusan kerajaan negeri perlu mendapat restu DAP terlebih dahulu. Rasanya Rakyat Perak sudah kenal mana intan mana kaca dan kini PPBM hanyalah 'Perlimbahan' bagi DAP.