Tuesday, 20 September 2016

DAP Tidak Pernah Hormati Rakyat - Jeff Ooi Dakwa Rakyat 'Bodoh'

Selepas di kecam hebat netizen di laman sosial serta laporan polis di buat ke atas Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi atas kenyataan 'Adios Harun Din' di laman Twitter beliau secara jelas memperlihatkan betapa ahli Dap sememangnya tidak pernah menghormati sensitiviti kaum Malaysia.

Jeff yang di temubual oleh sebuah stesen tv mendakwa rakyat tidak faham dengan kenyataan yang telah dinaikmuat sendiri dan menyifatkan kenyataan itu telah di salah erti.

Bagaimanapun Jeff Ooi lupa beliau sudah menafikan mengenai kenyataan tersebut serta mendakwa akaun Twitter beliau telah di godam. Tersentak dengan kritikan beliau mengubah kenyataannya semula dan menyatakan akaun tersebut tidak di godam. Lim Guan Eng yang telah mengeluarkan satu kenyataan bahawa apa yang telah di tulis Jeff itu tidak mewakili DAP pula semakin menyerlahkan penipuan Jeff Ooi kepada media pro pembangkang.

Walau telah menyerah diri di balai atas arahan Ketua Polis Negara, Jeff tetap berkeras beliau tidak akan meminta maaf atas kenyataannya yang mengundang kemarahan pelbagai lapisan masyarakat. Malah, Pemuda MCA Pahang yang mengecam tindakan Jeff itu turut menyifatkan beliau tidak langsung menghormati perpaduan kaum di Malaysia.

Rakyat kini sudah boleh menilai sikap sebenar pemimpin DAP yang kononnya mahu menjadi sebuah parti yang tidak mengamalkan rasisme kepada semua kaum di Malaysia. Jelas sekali sikal Jeff Ooi sangat kontra dengan mana mana slogan DAP yang digunakan bagi memikat pengundi.