Saturday, 24 September 2016

Husam Dan Mathias Gugur Saman - Fail Saman Di Mahkamah Mana?

Menurut FreeMalaysiaToday Husam Musa dan Mathias Chang telah menggugurkan tuntutan saman mewakili 'Rakyat' terhadap Red Granite dan Reza Aziz.

Tiada alasan konkrit disebalik pengguguran tuntutan saman tersebut diperolehi dari laporan FMT. Husam yang telah melompat parti cuba mencari kembali populariti setelah dikecam hebat oleh ahli PAS kerana berselisih pendapat dengan kepimpinan PAS. Mathias merupakan bekas setiausaha sulit Tun Mahathir pula pernah di tahan polis kerana disyaki menjual maklumat ' rahsia' melibatkan 1MDB di luar negara.

Tanpa sebab Husam dan Mathias telah menggugurkan tuntutan saman sekaligus menimbulkan persoalan intergriti 'saman' dan imej mereka yabg mendakwa mewakili 'rakyat'.

Benarkah khabar angin menyatakan mereka tidak pernah memfailkan langsung saman tersebut dan hanya membuat cerita bagi menggembirakan penyokong serta pengikut Mahathir. Khabar angin itu juga menyebut dua individu yang menyerupai mereka kelihatan di sebuah kelab malam mewah terkemuka di New York sama waktu dengan kehadiran mereka untuk memfailkan saman tersebut.

Kelab Malam A Flash Dancer merupakan sebuah kelab malam yang menyajikan hiburan tanpa batas kepada pengunjungnya. Benarkah kelibat yang menyerupai dua individu tersebut berada di dalam kelab malam itu?

Mungkinkah saman hanya difailkan dari kelab malam dan bukan dari saluran yang sepatutnya?

Hingga kini ' Rakyat' tidak pernah didedahkan dengan tuntutan saman dari Husam dan Mathias hinggalah berita pengguguran tuntutan saman dikeluarkan oleh FMT.


http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/09/24/matthias-husam-drop-suit-against-red-granite-riza-aziz/