Sunday, 23 October 2016

KERIS 2314 TIDAK LAGI SOKONG PRESIDEN UMNO - ZAHARIN GILA 'DEDAK'

Entri terbaru dari aktivis facebook Umno Bandar Tun Razak sekali lagi memperlecehkan Presiden Umno dan mengaibkan KERIS 2314.

Entri tersebut jelas satu propaganda Zaharin bagi menunjukkan bahawa kononnya peserta alumni KERIS 2314 kinu tidak lagi menyokong Najib selaku Presiden Umno.

Dipercayai entri itu ada kaitan dengan klip video dari Jakarta yang dinaikmuat oleh Zaharin dan memaki Najib dengan perkataan "Kepala butoh kau Najib Razak bantu aku". Dalam klip tersebut jelas Zaharin sebut akan terus mem'balun' Najib dan beliau turut menggugut Najib agar memberhentikan khidmat JASA sebagai lidah kerajaan atau berhadapan dengan serangannya.

Mengapa Zaharin begitu lancang? Beberapa komen dalam laman facebook milik Ketua Cawangan Umno ini turut menyatakan Zaharin sebagai 'pemeras ugut' kepada Menteri dan pemimpin Umno selama ini. Benarkah Zaharin punyai karekter begitu hingga turut dikenali sebagai #salambaliktiang?

Benarkah dakwaan Zaharin terhadap peserta KERIS 2314?

Lembaga Displin Umno sudah boleh menimbangkan beberapa perkara berkaitan kebiadapan Zaharin Yasin terhadap parti serta Presiden Umno. Tuduhan beliau bukan sedikit tetapi sangat berbahaya kepada Umno. Malah Biro TataNegara turut difitnah Zaharin sebagai agensi yang menerapkan latihan memaki dan mencarut dalam modul latihan.

Pada penulis tindakan Zaharin ini jelas menampakkan beliau sedang dalam proses menjadi 'GILA' selagi tidak berjaya mengawal serta mengepalai media maya pro Umno yang mempertahankan Institusi Umno dari serangan pembangkang. Mungkin "DEDAK" yang beliau terima selama ini sudah kehabisan?