Saturday, 8 October 2016

PUTERI UMNO GRO -Zaharin Yasin


Seorang pemain media sosial telah membuat tuduhan serta fitnah dalam komen dan status yang dinaikmuat di laman facebook miliknya. Zaharin Yasin, seorang ahli Umno Bahagian Bandar Tun Razak turut membuat tuduhan ke atas seorang Exco Puteri Umno sebagai Pegawai Perhubungan Pelanggan (GRO) yang boleh di langgan berdasarkan bayaran harian.

Sekeping foto Exco Puteri turut diletak di ruangan komen bagi meyakinkan pembaca yang melayari garismasa di facebook beliau. Tuduhan berat ini sebenarnya menghina kedudukan Exco tersebut yang telah bersuami dan sewajarnya tindakan oleh Umno Bahagian beliau memikirkan tindakan sesuai dengan keceluparannya.

Benarkah semua Exco Puteri Umno bekerja sebagai GRO sebagaimana dakwaan Zaharin Yasin? Suruhanjaya Komunikasi dan MultiMedia (SKMM) sewajarnya memandang berat tuduhan serta pelbagai fitnah yang telah Zaharin lemparkan bukan sahaja kepada individu tertentu malah Perdana Menteri serta isteri juga turut tidak terlepas dari fitnah beliau.

Dalam masa sama Zaharin Yasin turut menuduh seorang lagi wanita yang mempunyai suami sebagai GRO yang boleh di hubungi melalui individu yang beliau tuduh sebagai 'Boss' kepada wanita tersebut.

Dipercayai tindakan Zaharin Yasin menyerang pemain media sosial adalah untuk mencari 'dana' bagi membiayai satu kes saman di Mahkamah yang beliau hadapi.

Pergerakan Puteri Umno Malaysia seharusnya memandang serius fitnah oleh Zaharin Yasin terhadap salah seorang Exco kerana tuduhan beliau menggambarkan keseluruhan Puteri Umno boleh di bayar bagi mendapat khidmat seks. Ketua Puteri Umno juga perlu mendesak Zaharin Yasin untuk membuktikan tuduhan beliau yang secara tidak langsung menghina seluruh ahli Puteri Umno Malaysia.

Apakah SKMM akan membiarkan Zaharin Yasin terus menerus menghina sesiapa sahaja melalui laman facebook?