Friday, 13 January 2017

CUBA AMBIL KESEMPATAN ISU TAJAAN BOLASEPAK - LAYAKKAH 'KAKI DISKO,KAKI PENIPU,KAKI PONTENG' PPBM MASUK CAMPUR?








'KAKI DISKO, KAKI PENIPU, KAKI PONTENG' AMBIL KESEMPATAN ISU BOLASEPAK KELANTAN - LAYAKKAH BELIAU BERCAKAP TENTANG INTERGRITI?



Ketua Armada Parti Pribumi Bersatu (PPBM) Syed Saddiq Syed Rahman dikatakan cuba membuat provokasi murahan apabila menggelar pasukan bolasepak Kelantan The Red Warriors sebagai 'pasukan sampah'. Poster yang berlegar di media sosial menjadi tular dan siapa pihak yang mengeluarkannya tidak dapat di pastikan. Benarkah beliau mengeluarkan kenyataan seperti itu untuk merendahkan pasukan bolasepak Kelantan?

Beliau yang mengaitkan pasukan bolasepak Kelantan dengan laporan polis terhadap penglibatan MARA (Majlis Amanah Rakyat) dalam penajaan pasukan bolasepak Kelantan dipercayai mahu mencari publisiti segera berikutan kemerosostan pengaruh PPBM terhadap rakyat berikutan kontroversi yang melibatkan kepimpinan PPBM.

Namun demikian Syed Saddiq atau dikenali sebagai Syed 'Disko' terlupa banyak fakta yang sepatutnya beliau kemukakan untuk mengaitkan Tan Sri Anuar Musa dengan salah guna kuasa malah TSAM telah menjawap isu berkenaan di portal Malaysiakini. Syed yang sebenarnya sedang mencari pengaruh di kalangan anak muda cuba membuktikan beliau sebagai seorang yang bijak namun hakikat sebenar beliau masih mentah dalam ber'politik' dan sepatutnya belajar selok belok politik 'kotor' dari Mahathir sendiri.

Dalam satu entri media sosial, Syed mengaku beliau seorang 'kaki ponteng' dan sanggup menghabiskan masa hingga 10 jam di kafe siber bagi bermain permainan dalam talian internet. Bukan sahaja 'kaki ponteng' malah beliau turut mengaku sebagai ' kaki penipu' apabila berbohong kepada ibunya sendiri semata mata untuk bermain permainan komputer.

Jika di ambil kira pengakuan beliau maka terserlah mengapa beliau memilih PPBM untuk berpolitik dan sikap ini sentiasa ada dalam PPBM. Segala kontroversi berkaitan pemimpin PPBM bermula dari penipuan dan tidak hairanlah jika Syed juga terlibat dalam penipuan politik PPBM. Lihat sahaja isu Presiden mereka hingga Penasihat yang suka menipu rakyat apabila timbul sesuatu isu. Malah mantan Ketua Srikandi tidak terlepas dari terpalit dengan kontroversi dan Syed sendiri pernah mengaku sebagai 'kaki clubbing' dengan aksi nakal bersama wanita.

PPBM yang kini sedang bergelut untuk membersihkan nama mereka memerlukan Syed bagi mencipta kontroversi bagi mengalih perhatian netizen dari terus mengecam PPBM yang tidak 'sebersih' yang di sangka. Lihat sahaja kenyataan Mahathir yang meng'hukum' ibadah Haji tajaan Yayasan 1MDB dan pemberian BR1M yang dikatakan sebagai rasuah sedangkan ramai kalangan ahli PPBM sendiri menerima BR1M. Jadi kemanakah sebenarnya hala tuju PPBM yang tidak konsisten itu? Maka tugas Syed untuk mengalih pandangan serong diperlukan dan beliau yang kering idea hanya mengaut keuntungan politik dari perbalahan tajaan bolasepak.

Pengakuan Syed Klik : SINI


"Ingat lagi dulu saya selalu pergi ke cyber cafe pada hujung minggu. Pergi pula tu bukannya sejam dua, tp saya akan pergi dari pkl 10pm-8am sebab ada offer RM10 sahaja utk 10 jam."

"Masa tu, saya akan beritahu mak saya yg saya nak bermalam di rumah jiran dan dia pula akan beritahu yg dia akan bermalam di rumah saya. Kami akan berjumpa separuh jalan dan sanggup jalan kaki 4km ke cyber cafe. Masa tu, rasa diri ni cool sangat mcm spy. He was my perfect partner in crime dan kami tak pernah kena tangkap."

"Pada masa tu saya bercinta dengan Counter strike, Ragnarok, RYL, command and conquer, call of duty dan kekasih yang mengambil tempat no1 dalam hati ialah, DOTA!

Sampai kan saya sangat ketagih bermain, saya sanggup ponteng sekolah agama untuk pergi CC nak dating dengan cyber games." - Syed Saddiq Syed Rahmaan