Tuesday, 14 February 2017

AMT PPBM DAKWA KKM BEKAL UBAT PALSU - FITNAH JAHAT TERHADAP KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) semakin terdesak mencari sokongan rakyat menjelang PRU14 apabila masalah dalaman sekutu politik mereka semakin meruncing. Selepas seorang bekas wartawan mendoakan agar Umno ' Mampus' terbaru ahli majlis tertinggi  PPBM, Hamizura Osman membuat kontroversi terhadap Kementerian Kesihatan Malaysia.

Hamizura telah mengeluarkan kenyataan bekalan ubatan yang disediakan kepada rakyat di hospital kerajaan sebagai ubat tiruan. Kenyataan mengelirukan ini di buat oleh Hamizura dalam komen beliau di facebook. Beliau turut mendakwa rakyat terpaksa menerima ubatan tiruan kerana tiada pilihan lain apabila menerima rawatan di hospital kerajaan dengan caj pesakit luar sebanyak RM 1.

Cara fitnah serta tohmahan palsu dari PPBM ini sebenarnya hanyalah untuk menimbulkan kebencian serta panik di kalangan pesakit. Tuduhan Hamizura mengenai ubatan tiruan ini amat serius kerana ramai boleh terkeliru apabila apa sahaja yang keluar dari mulut ahli PPBM akan di anggap sebagai ' Fatwa'.

Inilah mentaliti PPBM yang sanggup memfitnah apa sahaja asalkan dapat menjatuhkan kerajaan. Kementerian Kesihatan Malaysia perlu mengambil tindakan menyaman Hamizura kerana kenyataannya berniat jahat serta menjatuhkan kredibiliti kualiti ubat yang dibekalkan KKM kepada rakyat Malaysia.

No comments:

Post a Comment