Saturday, 18 February 2017

'MINAH BUNGA' BERANI TUDUH HOSPITAL SEBABKAN KEMATIAN TKSU KERANA ADA 'KABEL BESAR'?


PPBM JADI TEMPAT 'BUANGAN' DAN 'PENGUMPULAN' MINAH DAN MAT BUNGA  CERDIK 'BODOH'

Akibat hasutan 'kakak putu bambu' yang menyatakan ubat bekalan dari hospital kerajaan merupakan ubat tiruan, seorang lagi 'minah bunga' semakin sawan mempertahankan kenyataannya mengenai bekalan ubat ubatan hospital kerajaan. Mempertahankan kenyataan awal tuduhan terhadap hospital yang menyebabkan kematian seorang TKSU kerana keluarga lambat membeli ubat di farmasi akibat hospital tidak mempunyai bekalan ubat membuatkan rakyat berprasangka hospital kerajaan tidak memberikan khidmat terbaik untuk menyelamatkan pesakit kritikal merupakan tuduhan yang menjatuhkan kredibiliti Hospital dan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Zuraini Kamal menuduh semua itu demi membela kenyataan awal Hamizura Osman yang turut menuduh ubat hospital adalah tiruan. Walau telah diterangkan oleh mereka yang mempunyai kelayakan doktor, demi menegakkan 'benang basah' Zuraini membuat pula kenyataan yang jelas boleh mengelirukan rakyat.

Tidak menghairankan apabila mengenali latar belakang sebenar Zuraini Kamal dari Kedah ini. Pernah menjadi sebahagian dari keluarga Umno namun kerana kalah bertanding jaatan segalanya berubah. Mungkin kecewa tidak mendapat tempat dalam barisan kepimpinan di Kedah, Zuraini mengambil keputusan menjadi sebahagian dari PPBM (Parti Pribumi Bersatu Malaysia) dan mula menghentam dasar dasar kerajaan yang pernah beliau nikmati hingga sekarang. Malang sungguh nasib PPBM yang menjadi tempat pengumpulan manusia manusia ' tolol' serta 'taksub' kepada Mahathir yang di sangka sebagai 'Penyelamat' Malaysia apabila bekerjasama dengan parti yang pernah menjadi musuh Mahathir sendiri satu masa dahulu. Jelas sekali PPBM mengumpul manusia manusia kecewa yang hanya mahu mengejar jawatan dan bukannya ikhlas berjuan untuk rakyat.

Ternyata Zuraini yang masih 'hidung tinggi' cuba memperlekehkan kredibiliti KKM apabila seorang lagi yang berkelayakan doktor cuba menrangkan kepada beliau mengenai 'Bajet KKM' berkaitan bekalan ubat kepada pesakit Hospital Kerajaan. Aznil Hisham seorang doktor pakar menerangkan kepada Zuraini namun seperti ahli PPBM yang lain, sikap menolak kebenaran memang wujud dalam jiwa PPBM. Malah lebih teruk, Zuraini cuba membuat 'ugutan saman' terhadap Aznil apabila cuba mengaitkan dirinya mempunyai kenalan dalam heraki tertinggi pemerintahan negara malah dalam KKM sendiri. Inikah mentaliti ahli PPBM yang masih hidup dalam 'denial sindrome' serta budaya ugutan?

Kementerian Kesihatan Malaysia perlu memandang serius dakwaan Zuraini yang secara terang terangan menjatuhkan imej KKM serta mengelaurkan kenyataan yang mampu mengelirukan rakyat dengan kenyataan kenyataan yang kurang cerdik. Hanya kerana berlaianan ideologi politik maka beliau sanggup berbuat apa sahaja untuk memalukan kerajaan.