Wednesday, 19 April 2017

'DETEKTIF CONAN' BELA AKSI INTIM DYANA DAN ZAIRIL


DYANA DAN ZAIRIL TIDAK BERDOSA KERANA MEREKA PEMBANGKANG!

Kecoh netizen apabila tular beberapa foto menunjukkan Zairil Khir Johari (wakil rakyat DAP) sedang berpelukan dengan Dyana Sofya (bekas calon DAP) dalam mood intim di meja makan. Bukan sahaja mesra malah beberapa aksi 'panas' turut di rakam lensa.

Foto tersebut menimbulkan debat yang tidak kurang menarik dengan pelbagai pandangan golongan 'professional maya'. Ada pendapat menyatakan pasangan itu sengaja membiarkan aksi mereka di rakam bagi mengalih isu isu yang semakin hangat berkaitan Pakatan Harapan. Pertikaian mengenai gaya 'bottom's up' Dyana minum dari gelas 'wain' turut di teliti seperti watak kartun 'Detektif Conan'. Perdebatan mengenai minuman dan mengapa tiada botol minuman di atas meja juga diperhalusi.

Aksi manja Zairil juga tidak kurang menarik seperti yang boleh di lihat dalam foto tersebut. Pelukan serta ciuman mesra yang kelihatan dikatakan sebagai latihan 'CPR' atau dikenali sebagai pernafasan mulut ke mulut bagi membantu mengeluarkan biji limau yang tersangkut di tekak Dyana. Selepas tular satu klip video dalam sebuah pusat hiburan, wajah seiras mereka kini lebih jelas dalam foto terbabit.

Ibu Dyana yang ternyata berang dengan 'kajian' netizen mengecam pencerobohan 'privasi' anaknya menerusi foto itu. Bila beliau mengecam bermakna secara tidak langsung ibu Dyana mengesahkan individu tersebut adalah Dyana Sofya seperti individu dalam klip video. Beliau sepatutnya berbangga anaknya masih mendapat perhatian netizen dan tidak perlu menolak promosi percuma bagi menaikkan imej 'Islamik' DAP yang selama ini diterapkan kepada anakmuda yang menyertai DAP sebagai wadah perjuangan politik.

Dyana dalam pada itu ternyata bijak apabila mengeluarkan kenyataan memohon sumbangan derma bagi menaiktaraf sebuah jeti di Teluk Intan. Disertakan nombor akaun 'Bank Islam' jelas sekali perjuangan Dyana dalam politik berteraskan pegangan 'Kukuh' beliau terhadap Islam sekaligus menunjukkan beliau menyokong Ruu355 secara senyap tanpa pengetahuan pemimpin atasan DAP? Ternyata beliau bijak bermain politik dari penularan foto intim beliau bersama Zairil Khir Johari.

Dalam laporan lain, dikatakan isteri Zairil berang dengan foto tersebut tetapi sudah tentu sebagai isteri seorang 'selebriti politik' beliau memahami hak Zairil untuk berpoligami. Mungkin mereka (Dyana dan Zairil) telah bernikah secara senyap di luar negara dan bagi 'Pejuang Islam Dap' ini tidak salah untuk bermesra di khalayak tanpa segan silu kerana hubungan mereka sudah 'Halal'. Ternyata netizen kini mempunyai pakar pakar media yang bersedia memberi pelbagai perspektif sebagai jawapan setiap kali 'Idola' mereka di serang dan jawapan perlu memihak kepada satu pihak sahaja iaitu Pakatan Harapan.

Ingat lagi serangan persepsi apabila klip video seorang menteri menari dalam satu majlis di hadapan khalayak ramai? Beliau yang menarikan tarian tradisional suku kaum yang terdapat di sebuah negeri tetapi kecaman demi kecaman dilemparkan dengan pelbagai fatwa serta hadis bagi mengutuk menteri tersebut biarpun tiada sentuhan fizikal berlaku. Berbeza dengan kes Dyana dan Zairil yang mendapat pembelaan begitu cepat dan tidak menjadi kesalahan bagi mereka mengenai aksi aksi dalam foto tersebut. Inilah cara pembangkang mempengaruhi pemikiran RAKYAT melalui perang saraf media sosial.

Ingat Pakatan Ingat Rasuah.

No comments:

Post a Comment