Tuesday, 18 April 2017

SUAMI RARA DAP KETUA UMNO CAWANGAN?


RARA TERLIBAT TERIMA RASUAH LULUS UPTOWN KAJANG?

Kekecohan yang berlaku di Kajang berikutan kelulusan lesen Uptown yang di bantah penduduk setempat menimbulkan persoalan. Antara Ahli Majlis Perbandaran Kajang terselit nama Rara yang merupakan ikon DAP yang menjadi bahan ujikaji bagi menarik perhatian anak muda.

DAP sering menyalahkan kerajaan BN sebagai tidak peka dengan suara anak muda yang mahu berniaga tetapi dalam kes uptown Kajang jelas sekali pembangkang merupakan talibarut sebenar menutup pintu rezeki anak muda. Benarkah lesen yang diluluskan turut dijadikan lesen 'Ali Baba' untuk warga asing dapatkan dengan bayaran tertentu?

Desakan rakyat tidak di ambil peduli oleh Azmin selaku Menteri Besar Selangor sebaliknya memberi kepercayaan kepada DAP untuk menentukan kelulusan lesen Uptown Kajang. Jika di teliti senarai Ahli Majlis yang mengundi bagi meluluskan lesen tersebut adalah dari DAP termasuk Rara. Beliau sepatutnya memikirkan suara rakyat dan suara anak muda tetapi demi kesetiaan kepada DAP serta sedikit keuntungan seperti di dakwa oleh portal Penang Daily, lesen tersebut diberikan walau di landa kontroversi.

Dalam pada itu, Rara telah berkahwin dengan seorang pemuda dari kalangan orang biasa namun ada khabar angin menyatakan suami beliau merupakan seorang Ketua Cawangan Umno tetapi tidak dapat dipastikan kesahihannya. Benarkah khabar tersebut dan apa motif Rara memilih seorang yang berlainan parti jika tidak menyimpan niat lain? Mungkin Rara ada jawapan dan penjelasan terbaik.

Kontroversi yang sedang melanda PKR kini seakan menjadi barah apabila seorang bekas pembantu Ahli Parlimen di tahan SPRM atas dakwaan penggubahan wang haram. Dalam satu kenyataan portal Penang Daily pula mendakwa kelulusan Uptown Kajang disertakan dengan habuan dan Ahli Majlis Perbandaran Kajang telah menerimanya sebagai tukar ganti kelulusan tapak tersebut. Benarkah dakwaan Penang Daily?

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia perlu mengambil serius dakwaan Penang Daily yang menyatakan mereka mempunyai bukti kukuh dan sanggup bekerjasama bagi membongkar unsur RASUAH di MPK. Kini rakyat sudah boleh melihat siapa sebenarnya 'KAKI RASUAH' apabila satu persatu kes melibatkan pembangkang terbongkar.

Ingat Pakatan Harapan Ingat RASUAH.

No comments:

Post a Comment