Thursday, 13 April 2017

SAMUN DUIT RAKYAT?- PKR BAKAL 'TELANJANG'


SPRM SIASAT ADAM 'DISNEYLAND' - ZURAIDA BAKAL TERIMA PADAH?

Bekas pembantu khas Ahli Parlimen Ampang hari ini telah di panggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berikutan siri pendedahan kekayaan melampau yanv dimilikinya selepas menjadi Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Ampang. Zuraida Kamaruddin pastinya menjadi individu paling gelisah di saat Adam Rosly di siasat oleh SPRM kerana beliau merupakan 'batu loncatan' Adam dalam politik PKR Selangor.

PKR yang selama ini mendakwa sebuah parti yang bersih dan telus rupanya menyimpan pelbagai 'rahsia' serta 'mistik' yang mula terurai. Rakyat selama ini dikaburi oleh 'lakonan' hebat pemimpin PKR sudah mula nampak kerakusan sebenar pihak atasan PKR serta 'kroni kroni belaan' yang mengumpul kemewahan dan kekayaan tembolok sendiri. Ungkapan Berkhidmat Untuk RAKYAT sudah tidak lagi kedengaran dari pemimpin PKR dan nasib rakyat juga semakin kurang mendapat perhatian sebaliknya pemimpin parti tersebut terus terusan menyalahkan Kerajaan Pusat sebagai tidak pandai menjaga kebajikan serta kehendak rakyat.

Pastinya dengan siasatan SPRM ini perubahan topo politik PKR di Selangor akan berlaku. Zuraida yang sudah mula merasai 'bahang' apabila dikatakan tidak akan dicalonkan lagi dalam PRU14 sudah pasti tidak akan berdiam diri jika terheret dengan soalsiasat SPRM. Samada beliau akan turut di panggil membantu siasatan kekayaan 'luar biasa' Adam atau beliau sendiri akan menerima nasib yang sama dengan bekas pembantunya? Adakah Zuraida akan berdiam diri jika beliau turut terlibat dalam 'skandal' kemewahan PKR Selangor?

Azmin selaku orang nombor 1 di Selangor tentunya sudah mempunyai perancangan bagi menidakkan 'kewujudan' Adam sekaligus mengelakkan sebarang kaitan dengan PKR. Bagi menstabilkan keadaan 'gempar' ini sudah tentu ada korban yang perlu dimangsakan. Persoalannya siapakah bakal mangsa itu? PKR yang kini berhadapan dengan pendedahan penerimaan DANA POLITIK bernilai jutaan ringgit  oleh Che'gu Bard semakin tertekan dengan kes Adam Rosly ini.

Semakin jelas perbalahan dalaman PKR akan mencetuskan polemik dan mungkin akan meletup dengan perpecahan parti yang diasaskan Anwar Ibrahim. Sebagai rekod Anwar kini masih menjalani hukuman penjara 5 tahun kerana kesalahan MELIWAT bekas pembantunya. Apakah sebaik keluar penjara Anwar akan menerima kejutan perpecahan PKR hanya bermula dengan kes Adam Rosly dan Zuraida Kamaruddin.

Pemerhati politik kini membuat spekulasi seandainya isu Adam akan jadi titik pembongkaran ketirisan serta cara PKR 'menyamun dan mencuri' DUIT RAKYAT maka Azmin Ali akan melompat parti dan menyertai PPBM tetapi jika kes berjaya diselesaikan Rafizi pula akan membuat kejutan. Isu Adam 'Disneyland' ini menimbulkan pelbagai reaksi RAKYAT dan ternyata mereka tidak senang dengan alasan Zuraida yang menyatakan Adam sudah KAYA sebelum menjadi pegawainya.

No comments:

Post a Comment