Monday, 28 November 2016

LAGI KLIP VIDEO KEKEJAMAN PESERTA BERSIH 5 - INIKAH NILAI BERSIH 5?

Satu rakaman video dari facebook didapati amat mengejutkan. Seorang individu berbangsa Cina sedang membelasah seorang individu lain dipercayai bangsa asing dalam sebuah bilik.

Seorang lagi individu yang memakai baju BERSIH 5 hanya memerhati manakala perakam video berkenaan tidak berbuat apa apa.

Baru baru ini negara telah digemparkan dengan satu klip video yang menjadi viral di laman sosial apabila sepasang suami isteri telah menghalang seorang penguatkuasa MBSA dari menjalankan tugas. Pasangan iti telah di tahan pihak berkuasa dan di heret ke Mahkamah serta dijatuhi hukuman penjara 14 hari serta denda RM3000.00.

Dalam rakaman video Friends Of Ahmad Maslan ini jelas sekali individu Cina tersebut tanpa belas kasihan memukul dengan menggunakan senjata dan boleh mendatangkan kecederaan kepada mangsa.

Berdurasi selama 40 saat jelas sekali video ini menunjukkan sikap kejam pelaku terhadap mangsa. Diharapkan pihak berkuasa dapat menyiasat perkara tersebut bagi mengelakkan ia memdatangkan kemarahan netizen.

Video berkenaan boleh di tonton di https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=567889030075691&id=335432279988035