Wednesday, 5 August 2015

Solidariti Zahid Hamidi

Telah teruji kehebatan beliau dalam arena politik Malaysia dari dua dekad lampau.Dato Seri Zahid Hamidi bukanlah nama asing dalam kancah politik.Pernah memegang tampuk Ketua Pemuda Umno dan melalui zaman kontroversi yang penuh warna warni.

Siapa sangka hari ini beliau berdiri selaku Timbalan Perdana Menteri dalam rombakan kabinet yang dilakukan oleh Dato Sri Najib Razak.Sungguh berliku perjalanan politik beliau.

Apa yang rakyat harapkan dari Zahid Hamidi adalah ketegasan beliau selari dengan kedudukannya dalam Kementerian Dalam Negeri.Janji mesti ditepati dan beliau menunjukkan kesungguhan itu.

Disamping ketegasan itu adalah diharap DsZH selaku Timbalan Perdana Menteri membantu Dato Sri Najib Razak dalam pentadbiran negara tercinta.Kesetiaan kepada Presiden parti juga dituntut agar beliau teguh berdiri disamping Dato Sri Najib.

Diharap Dato Seri Zahid Hamidi akan terus mengembleng tenaga dan fikiran untuk mencapai agenda Negara dan seterusnya membantu Umno memenangi Pru akan datang.Moga impak dari perlantikan beliau akan merubah suhu politik Malaysia dan membuktikan kepada Presiden yang beliau boleh dipercayai dalam menaikkan kembali imej parti dan kerajaan.

Moga Dato Seri Zahid Hamidi akan terus maju dan menabur bakti buat Umno.