Sunday, 18 December 2016

SKANDAL SALAH LAKU SEKS ANINA - CYTRO PKR BALAS DENDAM AJAR PPBM MAIN POLITIK


SKANDAL SALAH LAKU SEKS SRIKANDI PPBM - RATU NAGA MAIN DUA KOLAM?


Kekalutan yang melanda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) sudah tidak dapat di kawal lagi dari menarik perhatian rakyat. Dalam laman maya, perang antara dua puak sudah tidak mampu di bendung apabila serangan dari sebelah pihak yang masih mempercayai Anina menyerang Dato Hamidah dan kuncu kuncunya. Perperangan ini turut menarik perhatian seorang penggiat facebook tajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Syarul Ema atau nama samarannya Ratu Naga.

Poster mengenai kritikan Ratu Naga terhadap peperangan dalaman PPBM melibatkan Srikandi PPBM sudah mula berlegar di facebook dipercayai di buat oleh satu kumpulan yang tidak senang dengan Anina. Hubungan baik antara Dato Hamidah serta adiknya Hamizura dikatakan menjadi sebab mengapa Ratu Naga melibatkan diri dalam peperangan ini. Beliau sebelum ini memang diketahui mempunyai hubungan yang baik kerana sealiran dengan mantan Exco Perak apabila terlibat dalam mengumpul tandatangan bagi projek Deklarasi Rakyat namun 'kantoi' apabila seorang pemuda tampil mengaku berlaku penipuan dalam pembelian data penandatangan petisyen Deklarasi Rakyat oleh Ratu Naga.

Perubahan politik Ratu Naga dari PPBM bagaimanapun mengejutkan rata rata penyokongnya kerana sebelum ini beliau sangat aktif mempromosi parti 'Mahathir' itu. Benarkah dakwaan Syarul Ema berubah kerana kecewa apabila Mahathir enggan meluluskan permintaan Ratu Naga berkenaan 'bayaran upah kerja' yang di minta? Ada dakwaan menyatakan Ratu Naga meminta sejumlah bayaran namun Mahathir enggan melayan lantas mengeluarkan namanya dari kumpulan elit siber PPBM? Mungkin Anina ada terlibat dengan keputusan tersebut dan Ratu Naga menyimpan dendam dan melihat kisah skandal Anina sebagai ruang terbaik buatnya membalas perlakuan Anina terhadapnya?

Kisah 'Skandal 4 kali' Anina merupakan satu kejutan kerana individu yang mendedahkan perkara tersebut adalah bekas pembantu peribadinya sendiri. Benarkah dakwaan mengatakan bekas pembantu peribadi Anina itu adalah 'Trojan Horse' yang di hantar oleh Hamizura dan Dato Hamidah bagi mencari maklumat pergerakan Ketua Srikandi PPBM? Semua ini bakal terjawap jika Anina mengambil langkah berani membuat laporan polis terhadap bekas pembantu peribadinya itu namun hingga artikel ini di tulis tiada sebarang meklumat mengenai tindakan berdasarkan Undang Undang.

Dalam kekalutan seluruh pemain siber PPBM 'menegak benang basah', Ratu Naga mengambil ruang tersebut apabila menaikmuat status menyindir skandal yang berlaku dalam PPBM. 

Berikut adalah beberapa petikan sindiran Ratu Naga terhadap Anina yang di naikmuat menggunakan akaun Ema Lee.

"ramai yang masih mentah lagi dalam politik bila dapat jawatan, dan macam beruk kena belacan. Tak tahu benda langsung mula lah tunjuk ego konon dia hebat, dia terbaik, dia ada pengaruh, pengaruh yang hanya di janjikan sesuatu untuk menyokong"

"ni mana ko belajar cara berpolitik? Perjuang rakyat bukan macam ni perangainya"

"Shamsul Iskandar ahli parlimen PKR yang ada banyak jawatan pun tak pakai banyak orang jadi pegawai khas dari kasut sampai ke rambut tapi kerja dia jalan, rakyat terbela"

Jelas sekali Ratu Naga menyindir PPBM dengan sindiran tajam dan mahu menonjolkan karektor pemimpin PKR sebagai contoh kepimpinan terbaik dan perlu diikuti PPBM jika hendak berpolitik. Siapa Ratu Naga untuk mencampuri urusan dalaman PPBM? Adakah beliau di jemput oleh individu tertentu untuk menyibuk atau beliau bermain dua kolam?

Mengapa Ratu Naga sebagai seorang pemain siber PKR menyindir Anina jika bukan kerana hubungan baik beliau dengan Hamizura dan Dato Hamidah? Ratu Naga merupakan antara individu yang turut membantu Dato Hamidah mengumpul dana bagi membayar saman setelah beliau kalah dalam perbicaraan di Mahkamah. Adakah Ratu Naga di bayar untuk menyerang pemain siber Pro Anina apabila mereka mula menyerang Hamidah dan Hamizura di facebook? Jika tidak mengapa Ratu Naga sangat berminat mencampuri urusan PPBM hingga berani mencampuri urusan parti yang beliau tidak terlibat? Adakah Ratu Naga menerima arahan dari PKR untuk berbuat demikian sebagai 'amaran' dari pimpinan PKR bahawa PPBM tidak layak untuk bersama Pakatan Harapan?


Ramai tahu pendirian Ratu Naga yang tidak konsisten selama ini dan sebagai ' belaan' PKR, beliau hanya menurut arahan yang telah ditetapkan oleh 'tokey'. Mungkinkah wujud perjanjian 'sulit' antara Ratu Naga dan Team Hamizura bagi memburukkan imej Anina dan beliau dijanjikan dengan imbuhan tertentu? 

Skandal Anina kini semakin panas apabila Presiden PPBM sendiri tidak mengeluarkan sebarang kenyataan dan penasihat parti itu, Mahathir masih menutup mulut dan tidak memberi sebarang komen berkaitan isu ini. Pasti rakyat ingin tahu apa isi kandungan yang Haiyan Uqba telah sediakan berkaitan salah laku seks Anina.Hingga hari ini Haiyan masih tidak mendedahkannya dan ini menimbulkan tandatanya adakah ini sekadar helah mencari populariti yang sengaja dilakukan PPBM atau adakah dakwaan Haiyan benar benar wujud.

Haiyan Uqba perlu menepati slogan yang sering mereka laungkan iaitu 'Berani Kerana Benar' jika mempunyai asas kukuh serta bukti salah laku seks Anina namun demikian besar kemungkinan perkara tersebut tidak akan didedahkan kerana Haiyan tidak mempunyai keberanian berbuat demikian. Satu perkara yang menarik ialah jika beliau tidak mempunyai sokongan masakan Haiyan berani membuat pendedahan hangat yang menjatuhkan kredibiliti Anina. Siapa sebenarnya di belakang Haiyan dan siapa pula di belakang Ratu Naga?